Over en contact

Wie de wereld wil veranderen,

moet in den beginnen altijd een

beetje onredelijk, onrealistisch en

onuitstaanbaar zijn.


Rutger Bregman

Historicus en auteur (1988)


Ik ben Griet; ik ben een moeder, een dochter, een zus, een kleinkind. Ik ben hulpverlener, vormingswerker, docent en contextueel therapeut.


In mijn tienerjaren was ik begeesterd door andere culturen. Diversiteit was de rode draad in opdrachten, keuzevakken, stages, eindwerken,…. Ik wist niet dat de echte leerschool pas ging beginnen toen ik met niet begeleide minderjarige vluchtelingen begon te werken.


Met vallen en opstaan vond ik een manier om met mensen met migratieachtergrond te werken. Hoe? Door mezelf te blijven, soms kwetsbaar te zijn maar vooral door mens te zijn. Ik moest boksen tegen vastgeroeste visies die vooral uitgaan van ‘het is de verantwoordelijkheid van de cliënt’. Terwijl ik een hulpverlener wil zijn die deze verantwoordelijkheid mee mogelijk wil maken.

Tijdens mijn contextuele therapie opleiding leerde ik het model beschermjassen van Kitlyn Tjin A Djie (www.beschermjassen.nl) kennen. Dit model gaf me bruikbare handvatten om dit waar te maken.


Nadat ik de train de trainer volgde in Amsterdam, is het mijn passie om professionals in België dit model te leren kennen.


Wees liefdevol tegen de andere.

Omdat degene die goedheid toont,

het verdient en

omdat degene die harteloos is het nodig heeft.


Ishquote